Bijna drie maanden…

Misschien zijn er nog mensen die af en toe hier eens kijken om te lezen hoe het met Joost gaat. Daarom even een korte up date.

We zijn inmiddels bijna drie maanden verder. Afgelopen vrijdag zijn we weer voor controle naar Nijmegen geweest. ‘Gezellig’ met het hele gezin, omdat de jongens ook vakantie hebben.

Joost zijn hb waarde was enorm hoog, te hoog voor een kind, 10,3. Dit moet zich nog normaliseren. De waarde van de bloedplaatjes was weer iets lager, maar nog prima. De waarden die de afbraak meten waren iets toegenomen, maar volgens de arts niet verontrustend.

Omdat de arts tevreden was mogen we de prednison verder afbouwen. Vandaag belde de arts weer op dat we toch iets minder mogen afbouwen dan dat hij vrijdag voorstelde.  We beginnen nu een lage dosis te krijgen, dat is toch best spannend.

Wat de toekomst brengt is erg onzeker. We hopen en bidden van harte dat de ziekte helemaal verdwijnt! Joost voelt zich nu gelukkig behoorlijk goed. Al is hij ontzettend opgezet door het vocht dat hij vasthoudt en zijn conditie is ook nog niet geweldig. Maar zijn humor is gelukkig nog steeds aanwezig! :)

Eind volgende week gaan we weer op Nijmegen voor een volgende controle. Het is een prettig idee dat de controles zo vaak zijn.

One Response to “Bijna drie maanden…”

 1. Annemieke de Bruin says:

  Beste familie,

  Inderdaad kijken er nog af en toe nog mensen op jullie blog! :)
  Vind het fijn om te lezen dat het aardig goed gaat met Joost, hopelijk zal het herstel nog steeds meer doorzetten!
  Sterkte met alles.

  lieve groetjes,
  Annemieke