1 week thuis en een mooi oud keltisch gebed

Morgen zijn we al weer een week thuis als gezin. De eerste dagen waren we allemaal behoorlijk vermoeid. Inmiddels beginnen Jeroen en ik weer wat energie te krijgen en hebben we zowaar wat dingen in huis gedaan.

Met Joost gaat het redelijk. Hij blijft behoorlijk stabiel, lijkt het, en dat is erg mooi. De prednison heeft er voor gezorgd dat zijn gezicht behoorlijk opgezet is en dat hij daarnaast een hongergevoel heeft. Gelukkig valt er met Joost te praten en hij begrijpt goed dat je niet de hele dag kunt eten :) Zijn energie is verder nog niet geweldig, maar we hopen dat dat de komende weken ook weer zal toenemen.

Vandaag zijn we voor het eerst gezellig weggeweest, naar opa en oma in Garderen. Lekker warme oliebollen eten die opa aan het bakken was, heerlijk en gezellig :)

Vanavond heb ik de kaarten nog eens gelezen die wij van veel mensen gekregen hebben. Wat een bemoediging! In een van de kaarten staat een prachtig Oud Keltisch gebed. De rust vinden bij God wat hebben we dat ervaren, ook Joost! Hij is zo onvoorstelbaar rustig geweest in het ziekenhuis en nu thuis. Zorgen maakt hij zich niet en de tijd in het ziekenhuis heeft ook niet als naar ervaren.  Hierbij dan het gebed:

Breng met tot rust, o Heer

Zoals u de storm deed bedaren.

Maak me rustig, o Heer,

behoed me voor het kwaad.

Laat de onrust binnenin me

tot zwijgen gebracht worden,

omhul me Heer met Uw vrede.

Voor komend jaar wensen we iedereen de vrede van God toe!

groeten van ons allemaal uit Veenendaal

4 Responses to “1 week thuis en een mooi oud keltisch gebed”

 1. fam.van Setten says:

  Hoi Jeroen en Annet,
  wat een prachtig gebed!
  Het is heerlijk om de vrede van God te ervaren,
  maar ook om te weten dat God tegelijk zo machtig is dat
  het kwaad moet verdwijnen waar God aanwezig is!

  Rust nog lekker uit met z’n allen,
  een fijne jaarwisseling,en een heel gezegend nieuwjaar gewenst!

  Groetjes,
  Hans,Jelena,Robert en André

 2. Beste Jeroen en Annet,
  Wat is het prachtig te lezen dat het zo goed gaat met Joost. Wat is het een spannende tijd voor jullie geweest. Geniet van jullie mooie gezin en rust nog lekker uit.

  Een fijne jaarwisseling gewenst!
  groetjes, Astrid (en familie)

 3. Oom Wim en Yvonne. says:

  Lieve Allemaal,
  we wensen jullie Gods nabijheid en kracht voor het komend jaar
  wat fijn dat we jullie zo mogen volgen via jullie blog.
  Heerlijk dat Joost het zo goed doet, een kanjer hoor,….

  Een prachtig bemoedigend gedicht, een troost voor een ieder.

  Hartelijke groet.

 4. Christine Marck says:

  Hallo Annet (en de rest van de familie),

  Van Monique hoorde ik een tijd terug over wat er allemaal speelde. Ze heeft mij ook de link naar jullie blog gemaild. Het was heftig om te lezen hoe je leven van het ene op het andere moment soms zomaar op de kop kan staan! Ik heb voor jullie gebeden en had nog kaarten willen sturen, aanbieden voor je te koken etc.. Maar van het laatste heb ik helaas weinig terecht gebracht. Maar ik ben heel blij dat er nu een stijgende lijn is, en hij weer heerlijk thuis is. Wat een zegen om dan weer samen om tafel te zitten en God te kunnen danken! Dat ga ik ook doen. Spannend hoe het nu verder allemaal gaat. Maar ik leef op afstand mee!

  Groetjes,

  Christine