Archive for the ‘Muziek’ Category

Ere zij God

Saturday, December 25th, 2010

“En plotseling was er bij de engel een menigte van de hemelse legermacht, die God loofde en zei: Eer zij aan God in de hoogste hemelen, en vrede op aarde, in mensen een welbehagen.”

Lukas 2:13, 14

Lied van Joost

Thursday, December 23rd, 2010

Pas vroeg ik aan Joost nog een mooi lied voor het blog (dagboek). Hij noemde toen dit lied van de cd van Sela. De jongens (Rik en Joost) zijn echt fan van de band Sela. Vooral de bassist vinden ze erg stoer. Eind september zijn we een keer samen met de grote jongens naar een concert geweest helemaal geweldig. Hierbij dan het lied Lof, aanbidding! Een toepasselijk lied op deze avond.

Het volgende hoort niet echt bij het lied, maar toch delen we dit graag: Deze dag trof Jeroen en mij de ellende van deze afdeling erg. Tijdens het kerstfeest op het plein waren we met veel kinderen en ouders bij elkaar. Er liggen hier voornamelijk kinderen met kanker. Graag zouden we jullie voorbede willen vragen voor deze kinderen en hun ouders / familie. Het is zwaar om je kind te zien lijden en voor kinderen is het ook zwaar om deze ziekte te moeten doormaken. Je wenst iedereen hier toe dat ze de rust mogen vinden in het geloof dat God voor hen zorgt. En wat er dan ook gebeurt, het zal goed zijn. We willen onze kinderen zo graag bij ons houden. De gedachte dat je je kind zou verliezen lijkt ondragelijk. Maar we mogen ook weten dat het wonen bij God mooier is dan hier op aarde.

Sons of Korah – Psalm 121

Wednesday, December 22nd, 2010

Vanavond een lied van de groep Sons of Korah. Sons of Korah is een Australische band die alleen maar psalmen op het repertoire heeft staan. Al van een heel aantal psalmen hebben ze een eigen versie gemaakt. Hierbij blijven ze dicht bij de Engelse tekst van de psalmen. Het lied hierboven is Psalm 121, wat gaat over de trouw van God. Je vindt de Nederlandse tekst van psalm 121 hier.

Als het leven soms pijn doet

Monday, December 20th, 2010

Iemand stuurde een link van het lied “Als het leven soms pijn doet”. Een lied van Reni & Elisa. Klik hier voor de songtekst. Dit lied heb ik ook een keer op de catechisatie in Barneveld laten horen.

De zin “dat het geloof in mijn verstand ook zal leven in mijn hart” spreekt me erg aan. Want het is inderdaad soms lastig om het geloof dat we hebben ook echt te ervaren. Vooral als het even wat minder gaat met Joost. Ook dan vertrouwen we op onze God, maar dat lijkt soms bijna tegen je gevoel in te gaan. En daarom vragen we ook of God wil laten zien dat Hij ons draagt.

Sela – Mijn toevlucht (psalm 91)

Sunday, December 19th, 2010

Vanavond als lied voor het slapen gaan, psalm 91 in een bewerking van Sela. Als je de songtekst ook wilt lezen, klik dan hier.

Juich, Hosanna!

Friday, December 17th, 2010

Deze avond muziek die door Joost is uitgekozen. Het is een nummer van de band Sela. Een nummer dat staat op het live album “CD/DVD Live in Utrecht”. Een nummer dat gaat over de komst de Koning in Jeruzalem. De Koning van wie de komst met Kerst herdenken. Maar ook de Koning die nog een keer naar deze aarde zal terugkeren. En dan staat er in het lied “blinden gaan zien, verlamden lopen”. Deze Koning kan nu redding geven en daar vertrouwen we ook echt op, maar eens zullen deze woorden in hun volheid waar worden.

De HEERE is mijn Herder, mij ontbreekt niets.

Thursday, December 16th, 2010

Zo tegen het einde van de dag, nog even een nieuwe video. Dit keer van Marcel en Lydia Zimmer (een tip van Aryanne). Een lied naar aanleiding van Psalm 23. Deze psalm lag ook open in het stiltecentrum toen ik daar even naar toe ben geweest. Wij vertrouwen op Hem en wij geloven dat het ons dan, ondanks ons verdriet, aan niets zal ontbreken.

Heb je ook nog een mooi lied, laat het ons weten.

Trust in the Lord

Wednesday, December 15th, 2010

Dit is een lied waar ik vandaag aan moest denken. We hebben een tijd lang dit niet gedraaid, maar het verwoord wel hoe we deze periode ervaren en waar we ons vertrouwen op stellen. Een lied dat begint met de woorden uit Spreuken 3:5 en 6:

Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg.